T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
YALOVA’DA MEYVECİLİK
Yalova Türkiye’de ilk kez yetiştirdiği ve coğrafî işaret almış meyvelerinin ihracat ve ithalat rakamlarıyla bugün tarımda kendine güçlü bir yer edinmiş illerimizden biridir. Şehrin birçok bölgesinde organik tarım yapılmakta ve yetiştirilen ürünler her yıl gerçekleştirilen festivallerle rengârenk tezgahlarda yerlerini almaktadır. Sizler de bu festivallerde birbirinden lezzetli meyvelerle damağınızı şenlendirebilir ve hiç tatmadığınız ürünleri deneme fırsatı bulabilirsiniz.
KİVİ
Türkiye’deki ilk kivi üretim çalışmalarına 1988 yılında Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde başlanmış, ilk kivi üretimi ise 1991 yılında Altınova İlçesi Subaşı Beldesi’nde gerçekleşmiştir. Yalova’nın coğrafî işaretli ürünlerinden olan “Yalova Kivisi” meyve ağırlığı ve iriliğiyle bugün adını dünya pazarlarında duyurmuş Yalova’nın önemli gelir kaynaklarından biridir. Her yıl ekim ayının ilk haftasında Subaşı Beldesi’nde düzenlenen kivi festivalinde çok sayıda konuk ağırlanmakta ve etkinlik neşeli görüntülere sahne olmaktadır.
ARONYA
Organik Sertifikalı ve Coğrafi İşaretli “Yalova Aronyası”nı her yıl eylül ayında düzenlenen “Aronya Festivali”nde tadabilir ve aynı zamanda aronyadan üretilmiş çay, kahve, meyve suyu, smoothie, sirke, aronya konsantresi, meyve kurusu, marmelat, reçel, aronya tozu, aronyalı yoğurt, baklava, kurabiye, aronyalı Yalova sütlüsü, aronyalı dondurma, çikolata, gıda takviyesi, çocuklar için draje, sabun, krem, kolonya gibi ürünleri sevdiklerinize hediye olarak alabilirsiniz.
ÇİLEK
Altınova’nın Sermayecik Köyü ile özdeşleşmiş olan çileklerin her yıl mayısın son haftası düzenlenen bir festivalle hasadı yapılır ve havayı saran o muhteşem çilek kokusu eşliğinde misafirler lezzetine doyulmaz çilekleri tatma deneyimini yaşarlar.
KIZILCIK
Tadıyla Yalova’nın özgün meyvelerinden olan kızılcık, her yıl ağustos ayının ilk haftası Çınarcık İlçesi’ne bağlı Şenköy’de düzenlenen festivalle gastronomi meraklılarını Yalova’ya çekmekte ve coğrafî işaret tescili alma yolunda olan Yalova’nın meyvelerinden olma özelliğini taşımaktadır.
YALOVA KESTANE BALI
Yalova’nın en çok 600 m. uzaklığında bulunan kestane ormanlarında konumlandırılmış kovanlarda yetiştirilen Kafkas arısından (Apis mellifera caucasia), Anadolu arısından (Apis mellifera anatolica) ve bunların melezlerinden elde edilmektedir. İçeriğinde eser miktarda ıhlamur poleni bulunması nedeniyle kahvaltılık olarak tercih edilir. Özellikle astım hastaları tarafından çokça tercih edilen bir bal türü olan kestane balı, Yalova’nın şifa kaynaklarından biridir.